Judecătorul TPI pledează în locul lui Karadzici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a refuzat ieri să pledeze vinovat sau nu la acuzaţiile de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocide, în faţa

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a refuzat ieri să pledeze vinovat sau nu la acuzaţiile de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocide, în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

"Aşa cum am spus şi înainte, refuz să mă pronunţ", a declarat Karadzici, în timp ce judecătorul britanic Iain Bonomy i-a prezentat cele 11 capete de acuzare formulate pentru rolul său în războiul din Bosnia.

"În acest caz, potrivit procedurii, pledez nevinovat în numele dumneavoastră", a declarat judecătorul. La prima sa înfăţişare, pe 31 iulie, Karadzici a ales să folosească termenul legal de reflecţie de 30 de zile, la care avea dreptul.

Acuzatul a apărut singur în faţa judecătorului şi a confirmat că a "renunţat" la dreptul de a fi reprezentat de un avocat.

"Vreau să mă apăr singur", a precizat el. "Nu mi-am format încă echipa de asociaţi şi de consilieri juridici", a precizat fostul lider, explicând că nu vrea să pledeze pentru că aşteaptă o nouă versiune a actului de acuzare anunţat de procuror.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite