Jucăriile chinezeşti, sub lupa Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, a anunţat că va lansa o anchetă privind jucăriile chinezeşti importate în UE, ce se va derula în următoarele două

Comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, a anunţat că va lansa o anchetă privind jucăriile chinezeşti importate în UE, ce se va derula în următoarele două luni.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Kunevei, Comisia Europeană va face o evaluare a "părţilor bune şi a părţilor slabe ale mecanismelor" din componenţa jucăriilor, din punctul de vedere al siguranţei utilizatorilor.

"Consumatorii europeni trebuie să fie siguri că nu se va face niciun compromis privind normele de siguranţă", a declarat Kuneva. Rezultatul examinării va fi anunţat la sfârşitul lui octombrie. "Acesta este ultimul avertisment.

În cazul unui raport nefavorabil în octombrie, vom trece la măsuri adecvate. Între acestea se numără un posibil embargo privind produsele", a afirmat comisarul, în faţa comisiei pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor a Parlamentului European. Importurile din China ocupă în prezent peste jumătate din piaţa europeană de jucării.

Iniţiativa UE vine după ce Mattel - cea mai mare companie americană de jucării - a oprit de la comercializare milioane de produse chinezeşti în această vară, din cauza nivelului mare de plumb şi a componentelor magnetice uşor detaşabile. Cinci tipuri de jucării au fost retrase de pe piaţa bulgară, ţara de origine a Meglenei Kuneva.

Comisia Europeană susţine că acest lucru "nu a fost o trezire la realitate". "Noi eram deja conştienţi de situaţie", a declarat un purtător de cuvânt al CE, încercând să dezmintă afirmaţiile că Bruxelles-ul nu avea de gând să ia măsuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite