Jose Manuel Barroso îndeamnă ţările europene să menţină finanţarea politicilor de coeziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a îndemnat vineri ţările cele mai bogate din cadrul UE să menţină finanţarea politicilor de coeziune, pentru ajutarea ţărilor sărace, în contextul discuţiilor încordate între Bruxelles şi principalii contribuitori, informează AFP.

"Avem nevoie de un acord politic - ţările bogate trebuie să aprobe o politică ambiţioasă pentru susţinerea regiunilor mai puţin bogate din Europa. Este nevoie de contribuţii pentru stimularea creşterii în toată Europa", a spus Barroso la Bratislava.

"Există prieteni ai coeziunii, dar există şi alţii care cer reducerea cheltuielilor. Prietenii coeziunii şi prietenii reducerii cheltuielilor trebuie să se înţeleagă şi să devină prietenii creşterii economice", a spus preşedintele Comisiei Europene în cursul reuniunii Prietenilor Coeziunii.

"Coeziunea este un instrument important pentru reducerea dezechilibrelor în Europa. Multe dintre problemele cu care ne confruntăm provin din aceste dezechilibre", adaugă Barroso.

Şapte state UE - Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Suedia şi Austria - au respins propunerile Comisiei Europene de creştere cu 6,8% a bugetului european pe 2013, la 138 de miliarde de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite