John McCain voia să-i dea arme americane lui Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul republican de Arizona i-a promis, în 2009, liderului libian ajutor pentru achiziţionarea de armament american. Informaţia apare în telegramele WikiLeaks.

Promisiunea a fost făcută în timpul vizitei unei delegaţii americane la Tripoli. Alături de McCain, din delegaţia au mai făcut parte şi alţi membri importanţi ai Congresului, printre care şi independentul Joe Lieberman, scrie site-ul www.politico.com. Muatassim, unul dintre fiii lui Gaddafi şi consilier pe probleme de securitate naţională, le-a cerut legislatorilor americani sprijin pentru obţinerea de echipamente militare.

John McCain, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din 2008, l-a asigurat că „Statele Unite vor să furnizeze Libiei echipamentele de care are nevoie pentru securitatea sa". Totodată, senatorul a promis că va aduce în atenţia Congresului problema celor opt aparate Hercules C-130, cumpărate de Libia în anii '70. Tripoli a cumpărat avioanele, dar acestea nu au mai fost livrate din cauza deteriorării relaţiilor dintre Libia şi SUA. Astfel că, după 40 de ani, avioanele se află încă la o baza aeriană din Georgia.

Săptămâna aceasta, John McCain a declarat pentru postul de televiziunea Fox News că mâinile liderului libian sunt mânjite cu sânge american, aluzie la atentatul de la Lockerbie, majoritatea pasagerilor din avionul doborât de libieni fiind americani.

Citeşte şi:

Berlusconi i-a pupat mâna lui Gaddafi

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite