John McCain trage cu tutun în iranieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, John McCain, a declarat în replică la un raport care prezenta creşterea exporturilor de tutun către iranieni, că aceasta ar putea fi "o

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, John McCain, a declarat în replică la un raport care prezenta creşterea exporturilor de tutun către iranieni, că aceasta ar putea fi "o modalitate de a-i ucide", informează agenţiile de presă. "Am spus-o în glumă, ca un om care nu a mai fumat de 28-29 de ani", s-a scuzat apoi McCain, fără a face însă şi alte comentarii.

Candidatul republican era chestionat asupra raportului care arăta că exporturile de ţigări către iranieni au crescut de zece ori în timpul administraţiei George W. Bush, în ciuda relaţiilor glaciale dintre cele două state. O analiză a agenţiei Associated Press arată chiar că ţigările reprezintă cea mai exportată marfă de SUA în Iran, cu toate că preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a luat mai multe măsuri împotriva consumului de tutun.

John McCain nu este la primul gest de acest fel. În 2007, aflat în statul Carolina de Sud, a început să fredoneze o melodie mai veche, drept răspuns la întrebarea unui jurnalist care dorea să afle dacă SUA au vreun plan de atacare a Iranului.

"Bomb, bomb Iran"

"Cunoaşteţi cântecul acela vechi al trupei Beach Boys, Bomb Iran? ", a fredonat McCain înainte de a răspunde la întrebare.

Tot ieri, candidatul republican a lansat un spot de campanie intitulat "Love". Acesta denunţă "cuvintele frumoase" ale lui Obama, în contrast cu eroismul şi patriotismul senatorului de Arizona, care a luptat în Vietnam şi a fost capturat de Viet Cong. Clipul lui McCain este deja accesibil pe YouTube.

Exportul de tutun către iranieni ar putea fi o modalitate de a-i ucide
John McCain, candidatul republican la preşedinţie

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite