Joe Biden: Romney vrea să pună iar picioarele americanilor în lanţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declanşat o polemică după ce a declarat că propunerile republicanului Mitt Romney în ceea ce priveşte băncile înseamnă "să se pună din nou picioarele americanilor în lanţuri".

"Uitaţi-vă la bugetul lor şi la ce propun ei", a declarat Joe Biden în timpul unei reuniuni de campanie din Danville, în Virginia, scrie Mediafax.  Mitt Romney "va lăsa băncile să-şi facă din nou propriile lor legi. Vor să vă pună din nou lanţuri la picioare", făcând referire la faptul că Virginia a fost un stat sclavagist.

Acuzându-l pe Barack Obama că şi-a multiplicat numărul atacurilor la persoană pentru a masca un "bilanţ ratat", tabăra lui Mitt Romney nu a întârziat să reacţioneze.

"Dacă ne întrebăm până unde poate merge preşedintele Obama pentru a fi reales, ştim în acest moment că este pregătit să spună că Mitt Romney vrea să pună în lanţuri picioarele americanilor", a declarat Andreea Saul, purtătorul de cuvânt al candidatului republican la Casa Albă, care îl va înfrunta pe Barack Obama pe 6 noiembrie.

O campanie publicitară recentă a democraţilor a suscitat deja polemici. Spotul îl acuza implicit pe Mitt Romney că este responsabil de moartea unei femei bolnave de cancer, decedată după ce soţul ei a pierdut asigurarea medicală şi slujba, după ce compania sa a fost preluată de fondul de investiţie pe care candidatul republican l-a fondat.

Tabăra lui Obama a apărat cuvintele lui Joe Biden: "Timp de câteva luni, republicanii au vorbit despre faptul că vor desface lanţurile sectorului privat afectat de legi care protejează americanii", a declarat adjunctul directorului de campanie a lui Obama, Stephanie Cutter.

"De atunci, vicepreşedintele a folosit des o metaforă asemănătoare pentru a descrie necesitatea de a desface lanţurile care îngreunează clasa mijlocie", a adăugat aceasta.

"Credem că indignarea echipei lui Romney faţă de comentariile vicepreşedintelui este ipocrită, ţinând cont în special de discursurile propriului lor candidat care a pus în discuţie patriotismul preşedintelui", a menţionat Cutter.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite