Joburile britanice, ocupate de muncitorii străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străinii au ocupat peste 80% din locurile de muncă create în Marea Britanie după venirea laburiştilor la putere în 1997, o cifră mult mai mare decât cea prezentată iniţial de către guvern,

Străinii au ocupat peste 80% din locurile de muncă create în Marea Britanie după venirea laburiştilor la putere în 1997, o cifră mult mai mare decât cea prezentată iniţial de către guvern, potrivit unei analize independente. Raportul a fost realizat de Comisia de Statistică la solicitarea parlamentarului laburist Frank Field, care a dorit să verifice exactitatea cifrelor oficiale.

Peter Hain, ministrul muncii, anunţase în luna octombrie că 800.000 de locuri de muncă din cele 2,7 milioane create după 1997 au fost ocupate de străini.

O săptămână mai târziu, colega sa de cabinet Caroline Flint a declarat că este vorba de 1,1 milioane, şi nu de 800.000. Anunţul său a fost criticat de conservatori, care au susţinut că cifra străinilor care şi-au găsit un loc de muncă în Marea Britanie este mult mai mare.

Acum raportul Comisiei de Statistică arată că opoziţia a avut dreptate, 1,4 milioane de locuri de muncă revenind imigranţilor din cele 1,7 milioane create de laburişti sub sloganul "slujbe britanice pentru muncitorii britanici".

"Politicile guvernului sunt un eşec total şi tot ce au reuşit a fost să creeze locuri de muncă britanice pentru muncitori străini", a acuzat Chris Grayling, ministrul muncii în cabinetul din umbră al conservatorilor.
La rândul său, Frank Field a precizat că cifrele demonstrează că actuala politică a guvernului privind imigraţia trebuie modificată.

Laburistul a propus extinderea sistemului de puncte valabil pentru muncitorii bulgari şi români şi la cetăţenii proveniţi din celelalte ţări foste comuniste, referindu-se în special la Polonia şi Cehia. Field a mai precizat că şi alte state au luat măsuri similare, chiar dacă decizia ar urma să se aplice ţărilor care au aderat la UE în urmă cu aproape patru ani. (Cătălina Mihai)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite