Jobbik îşi creează organizaţii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reales preşedinte al partidului Jobbik la congresul de sâmbătă, Gabor Vona şi-a exprimat regretul că partidul nu a reuşit să ajungă cea de a doua forţă politică în ţară, dar şi-a consolat colegii, explicând că formaţiunea se bucură de o influenţă mult mai mare în parlament decât mărimea sa. 

Congresul a făcut mai multe modificări la statut. Cea mai importantă se referă la crearea reţelei denumită "Cercul de prieteni ai Jobbik". În cadrul acesteia, "membrii de partid care trăiesc în ţările vecine Ungariei vor avea posibilitatea să se organizeze în comunităţi, sprijinind astfel, într-un cadru organizat, obiectivele Jobbik", se arată într-un comunicat.

Jobbik începuse de mult propaganda în afara graniţelor ţării. Gabor Vona a fost de mai multe ori invitatul Taberei de vară a tinerilor ardeleni din Gheorgheni, unde a prezentat obiectivele şi programul partidului. Prin adoptarea acestei modificări, iniţiativa europarlamentarului Csanad Szegedi, care a creat un birou teritorial al partidului la Târgu- Mureş, va fi preluată probabil şi în alte zone cu locuitori de etnie maghiară.

Partidul încearcă şi refacerea Gărzii Ungare (interzisă de justiţie). La Budapesta s-a format deja Noua Gardă Ungară, dar în provincie se foloseşte o altă formulă. Profitând de o lacună legislativă, foştii membri ar putea activa în Garda Civilă, o formaţiune care nu este supravegheată de vreun for oficial. Astfel, în judeţul Bekes a luat naştere asociaţia "Garda Civilă Pentru Un Viitor Mai Bun". Membrii au aceeaşi uniformă ca fosta Gardă Ungară. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite