Jirinovski supărat că Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat UE, acuză instituţia europeană de pregătirea revoluţiilor portocalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De această părere este liderul Partidului Liberal-Democrat din Federația Rusă, Vladimir Jirinovski, exprimată într-un comentariu pentru agenția de presă Ria Novosti, transmite UNIMEDIA, considerând că oferirea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene este o „greşeală teribilă".

Una dintre cauzele din care Uniunea Europeană nu ar fi meritat Premiul Nobel pentru Pace este „existența pe teritoriul statelor membre ale UE a bazelor speciale, centre de pregătire a activiştilor şi militanților pentru viitoarele revoluții oranj, care anterior au fost organizate în Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi Kirghizia".

Potrivit politicianului rus vladimir Jirinovski, UE a contribuit la crearea statului ilegal Kosovo pe teritoriul Serbiei, fapt care a dus la venirea la putere în Kosovo a elementelor criminale.

Totodată, UE a organizat bombardarea Libiei şi, într-un fel sau altul, este implicată în omorul liderului libian Muammar Gaddafi, ajutând şi la organizarea revoluțiilor din lumea arabă, consideră partidul rus.

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit vineri, Uniunii Europene.

„UE și strămoșii săi contribuie de peste șase decenii la promovarea păcii, la reconciliere, la democrație și la drepturile omului în Europa", a declarat, la Oslo președintele comitetului Nobel, norvegianul Thorbjoern Jagland.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite