Japonia şi Australia au anunţat intensificarea colaborării militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii apărării din Japonia şi Australia au convenit marți, la Tokyo, să aprofundeze relațiile bilaterale în domeniul apărării şi să consolideze cooperarea în operațiuni comune, relatează Xinhua.

"Ne-am dori ca legăturile dintre Japonia şi Australia să fie mult mai substanțiale, dar şi o punte de cooperare trilaterală dintre Japonia, Statele Unite și Australia," declarat ministrul japonez al Apărării, Satoshi Morimoto, după convorbirile cu omologul său australian Stephen Smith, citat de Kyodo.

Smith a spus că speră ca relațiilor bilaterale în domeniul apărării dintre cele două țări vor merge mai departe.

În ceea ce privește disputa teritorială recentă a grupului de insule din Marea Chinei de Est, care a tensionat relațiile dintre Japonia și China, Morimoto a afirmat că problema este cum ar trebui Japonia să abordeze sosirea navelor chineze în zonă şi modul în care se pot menține relațiilor dintre cele două ţări într-o manieră stabilă.

De asemenea, ministrul apărării din australia Stephen Smith, a declarat în cadrul conferinţei de presă comune că se așteaptă la o soluție paşnică a conflictului, în baza dreptului internațional.

În timpul discuțiilor lor, cei doi miniștri au discutat de asemenea, despre desfășurarea planificată de 12 aeronave de la Air Station Futenma SUA, în Prefectura sudică Okinawa, conform Xinhua.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite