Furtună puternică în Japonia, soldată cu cel puțin un mort și 17 răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin o persoană a murit şi alte 17 au fost rănite în urma unei furtuni ce a paralizat Japonia. Rafalele puternice de vânt au răsturnat camioane de mare tonaj şi au trântit oameni la pământ, transmite canalul de televiziune nipon NHK.

O femeie în vârstă de 82 de ani, din oraşul Nomi situat prefectura Ishikawa (de pe coasta insulei Honshu), a fost doborâtă la pământ şi a murit din cauza rănilor suferite la cap, potrivit presei locale.

Alte 17 persoane s-au ales cu fracturi şi leziuni destul de grave. Din cauza rafalelor de vânt, mai mulți muncitori aflați pe schele de construcție au căzut.

În urma furtunii, s-au înregistrat perturbări majore în transporturi.

Numai pe aeroportul internaţional Haneda, cel mai mare din Tokyo, au fost anulate 300 de zboruri, transmite Agerpres.

Trenurile de mare viteză, dar și cele care circulă în regim normal au rămas în gări. De asemenea, autoritățile au suspendat traficul naval.

În oraşul Toyama, rafalele de vânt au răsturnat cinci camioane pe autostradă.

Din punct de vedere al intensității vântului, actuala furtună este comparabilă cu un adevărat taifun. Rafalele de vânt în zona vulcanului Aso, prefectura Kyushu (sud), depăşeau luni 38 metri pe secundă.

„Rafalele de vânt de o asemenea intensitate sunt foarte rare", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Agenției nipone de meteorologie.

Meteorologii au anunţat marţi un nou avertisment de furtună, în multe părţi ale ţării, inclusiv la Tokyo.

Se aşteaptă ca fenomenul meteo să lovească în plin capitala Japoniei în cursul serii de marţi, la o oră de vârf.

Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt ar putea ajunge la 100 de kilometri pe oră.

În plus, în zona de nord, din cauza furtunii, s-ar putea forma valuri de până la 10 metri înălțime, au avertizat autoritățile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite