Cutremur cu magnitudinea 6,8 pe Richter în nordul Japoniei, cu alertă de tsunami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter, cu epicentrul în Oceanul Pacific, s-a produs miercuri în nordul Japoniei, fiind emisă o alertă de tsunami, a informat Agenţia Meteorologică niponă, transmite EFE, preluată de Agerpres.

UPDATE 15.08 Un al doilea cutremur a zguduit astăzi Japonia. Seismul cu magnitudinea de 6,1 a afectat, miercuri, estul insulei Honshu. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Tokyo. Citeşte mai multe aici

UPDATE 13.56 Alerta de tsunami emisă după seismul cu magnitudinea de 6,8 produs, miercuri, în largul Japoniei, a fost anulată, după ce valuri de 10-20 de centimetri înălţime au atins coastele de nord şi nord-est, fără a provoca pagube, relatează AFP.

UPDATE 12.32 Un val de zece centimetri a atins coastele din Hokkaido (nord), după cutremurul cu magnitudinea 6,8 din Japonia, a anunțat Agenţia meteorologică japoneză, relevă AFP. Nu au fost semnalate pagube.

Autorităţile din Aomori şi Iwate au sfătuit locuitorii mai multor localităţi situate pe malul mării să meargă în locuri sigure.

Imediat după seism, autoritățile nipone au afirmat că se așteaptă un tsunami de circa o jumătate de metru în regiunile Aomori și Iwate, transmite AP.

Prefectura Iwate se numără printre zonele grav afectate de seismul de anul trecut, ce a avut magnitudinea 9, cel mai puternic din istoria Japoniei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite