János Martonyi susţine că relaţiile româno-ungare au fost foarte bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă mai avem divergenţe cu ţările vecine, acestea sunt echilibrate şi de multe ori sunt depăşite prin promovarea intereselor comune, a precizat şeful diplomaţiei ungare, János Martonyi.

János Martonyi ministrul maghiar al afacerilor externe a afirmat că reprezentanţele diplomatice Ungariei, în străinătate, au un rol deosibit de important în apărarea poziţiei guvernului de la Budapesta şi respingerea atacurilor externe, relatează MTI.

Ministrul ungar de externe a mai vorbit şi despre faptul că Ungaria are nevoie de o politică de vecinătate care să dea rezultate. "În ultimii doi ani am obţinut rezultate bune.

Chiar dacă mai avem divergenţe cu ţările vecine, acestea sunt echilibrate şi de multe ori sunt depăşite prin promovarea intereselor comune, a precizat şeful diplomaţiei ungare".

Diplomatul a mai spus că, în ultimii doi ani, relaţiile româno-ugare au fost foarte bune, iar acum "cealaltă parte" trebuie să decidă dacă doreşte să continue această tendinţă.

"Dacă România doreşte să păstreze această prietenie, Ungaria va da dovadă de aceeaşi disponibilitate - a mai declarat ministrul ungar de externe".

Diplomatul ungur a vorbit despre activitatea diplomaţilor ţării sale din Viena, Berlin, Londra, Paris, Washington şi ţările vecine cu Ungaria şi l-a evidenţiat în mod special pe ambasadorul Ungariei la Tripoli.

Ministrul ungar de externe a declarat, cu ocazia unei întîlniri cu diplomaţii străini acreditaţi la Budapesta, că o situaţie foarte dificilă există în Siria, iar diplomaţia ungară este prezentă în această ţară "nu din eroism, ci deoarece este nevoie de noi".

Printre sarcinile importante ale ambasadelor şi consulatelor Ungariei este şi prelucrarea solicitărilor de naturalizare, numărul cetăţenilor străini care doresc să obţină cetăţenia ungară ajungând la 140 de mii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite