Jaf spectaculos la Sao Paolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Dispariţia a două importante opere de artă a declanşat un imens scandal în oraşul brazilian. Patru hoţi au reuşit, în doar câteva minute, să fure două tablouri de mare valoare de la

>> Dispariţia a două importante opere de artă a declanşat un imens scandal în oraşul brazilian.

Patru hoţi au reuşit, în doar câteva minute, să fure două tablouri de mare valoare de la Muzeul de Artă din Sao Paolo, Brazilia. Unul, ce datează din "perioada albastră" a lui Pablo Picaso, valorează cel puţin 50 milioane de dolari. Celălalt, semnat "Candido Portinari", are o valoare ceva mai mică: de "numai" 5,5 milioane de dolari.

Brazilia a fost din nou victima unui furt de opere de artă, după ce două pânze de mare valoare au dispărut din Muzeul de Artă din Sao Paolo (MASP). Primul tablou este "Portretul Suzannei Bloch", pictat de Picasso în 1904. Al doilea, "Culegătorul de cafea" (1939), aparţine pictorului brazilian Candido Portinari.

"Furtul a fost pus la cale de profesionişti, este posibil ca tablourile să se afle deja în mâinile unui colecţionar", a declarat comisarul Marcos Gomes de Moura, care conduce ancheta. Potrivit acestuia, hoţii au profitat de schimbarea echipelor de paznici pentru a intra în clădire. În consecinţă, toţi cei 30 de angajaţi ai muzeului, în special paznicii, vor fi supuşi unui interogatoriu amănunţit. La jaf au participat între trei şi patru persoane, dintre care una a rămas în exterior, susţine de Moura.

Puţinele imagini surprinse de camerele de luat vederi arată că hoţii au intrat în muzeu la ora 5.09 dimineaţa, pe poarta principală, pe care au deschis-o cu ajutorul unui cric hidraulic şi al unui cleşte, obiecte găsite ulterior la faţa locului. Furtul, comis la etajul doi al muzeului (în timp ce trei paznici se aflau la subsol), nu a durat decât trei minute, hoţii ieşind din clădire la ora 5.12, după cum au arătat camerele de supraveghere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite