Jacques Chirac va vota cu socialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea politică din Franţa este în mare agitaţie după ultimele declaraţii făcute la sfârşitul săptămânii trecute de fostul preşedinte Jacques Chirac, care a spus că la viitoarele alegeri va vota cu François Hollande, posibil candidat din partea socialiştilor la prezidenţiale.

În al doilea volum al Memoriilor sale, care urmează să apară săptămâna aceasta, Chirac nu face economie de critici la adresa lui Sarkozy, căruia îi face un portret acid, spunând că este „iritabil, repezit, prea sigur pe el şi nu le permite altora să aibă îndoieli, cu atât mai puţin în ceea ce-l priveşte". În pofida unui proces pentru corupţie, Chirac se bucură în continuare de o popularitate pe care Sarkozy nu poate spera să o atingă: Chirac este cel mai apreciat om politic al Franţei moderne, potrivit unui sondaj citat de „Paris Match", în timp ce actualul preşedinte francez se află doar pe locul 32.

În ceea ce-l priveşte pe François Hollande, Chirac îl descrie drept „un adevărat om de stat", capabil să depăşească liniile partidelor. Fostul preşedinte francez povesteşte o întâmplare semnificativă, petrecută în seara în care Sarkozy a făcut prima sa declaraţie oficială în calitate de nou preşedinte al Franţei. „Nici măcar nu mi-a pomenit numele. În adâncul meu,m-am simţit lezat", mărturiseşte fostul locatar al Palatului Elysée. În plus, Chirac povesteşte că la un moment dat a vrut să îl demită pe Sarkozy din Guvern (pe vremea când acesta era ministru de Interne - 2002-2007 - n.red.) pentru insubordonare, dar s-a răzgândit, ca să evite o confruntare ce ar fi avut consecinţe grave.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite