Iuşcenko a pierdut "războiul diplomatic" cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomaţia de la Kiev, la sugestia preşedintelui Viktor Iuşcenko, "a predat" practic Insula Şerpilor României - ţară membră a NATO, apreciază politologul ucrainean Andrei Ermolaev.

Diplomaţia de la Kiev, la sugestia preşedintelui Viktor Iuşcenko, "a predat" practic Insula Şerpilor României - ţară membră a NATO, apreciază politologul ucrainean Andrei Ermolaev. Disputa cu România "ar trebui să le fie de învăţătură oamenilor politici ucraineni.

NATO, sub a cărei umbrelă vrem să intrăm, ne restrânge paşnic teritoriul", a declarat Ermolaev. Ceea ce se petrece la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga nu este altceva decât "revizuirea nemilitară a acordurilor de la Yalta şi a principiilor de la Helsinki", consideră politologul, adăugând că preşedintele ucrainean tace, deoarece ştie că a pierdut "războiul diplomatic" cu Bucureştiul.

Ieri, în prima zi a pledoariilor Ucrainei, agentul Volodimir Vasilenko a declarat că litigiile dintre cele două ţări trebuie rezolvate pe cale paşnică.

El a refuzat să facă declaraţii pentru presa românească aflată la Haga, limitându-se să afirme că nu doreşte să critice România, ci doar să susţină cauza Ucrainei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite