Iuşcenko acuză Rusia în cazul otrăvirii sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean a făcut apel la Putin pentru a obţine cooperarea Moscovei în anchetă, dar nu a primit niciun răspuns. Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a afirmat - într-un

Preşedintele ucrainean a făcut apel la Putin pentru a obţine cooperarea Moscovei în anchetă, dar nu a primit niciun răspuns.

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a afirmat - într-un interviu publicat în cotidianul francez "Le Figaro" - că este convins că dioxina care a servit la otrăvirea sa în 2004 a fost fabricată într-un laborator rusesc.

"Trei laboratoare din lume produc acest tip de dioxină. Două laboratoare au trimis eşantioane, cel rusesc, nu. Acest fapt limitează ancheta", a declarat Iuşcenko. "Aceasta a reconstituit practic puzzle-ul. Anchetatorii ştiu când, la ce masă din zi, unde, cine. Există informaţii referitoare la trei persoane-cheie din Rusia", a afimat Iuşcenko, precizând că a vorbit despre aceasta cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în decembrie 2006. "De atunci, din păcate, nu a venit niciun răspuns.

Cred cu tărie că, după interogarea acestor persoane, faptele vor fi dovedite", a mai spus preşedintele ucrainean. El este convins că atentatul împotriva sa "nu a fost un act privat". Viktor Iuşcenko a fost otrăvit în timpul campaniei prezidenţiale agitate din 2004. În urma unei mese luată alături de şefii serviciilor de securitate, Viktor Iuşcenko s-a îmbolnăvit foarte grav.

Liderul de la Minsk spune că nimeni nu-şi poate imagina cum au fost pentru el ultimii trei ani. El a vorbit de "suferinţa insuportabilă" prin care a trecut şi de faptul că abia în ultimele luni a reuşit să nu mai aibă nevoie de analgezice în fiecare zi. De trei ani, Iuşcenko merge periodic în Elveţia pentru a fi suspus unor îngrijiri având drept scop eliminarea din organismul său a dioxinei, din care, în ianuarie a.c., a reuşit să elimine circa 80%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite