Iulia Timoşenko va înceta greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Timoşenko va înceta, miercuri, greva foamei începută pe 20 aprilie pentru denunţarea violenţelor suferite în detenţie, anunţă fiica sa, Evghenia, citată de AFP.

Medicul german Lutz Harms, venit în Ucraina pentru a-i acorda îngrijiri medicale opozanţei, "o va ajuta pe mama să înceteze greva foamei începând de miercuri", a declarat Evghenia Timoşenko, după ce a vizitat-o pe mama sa, la Harkov.

Figură centrală a "revoluţiei portocalii" din Ucraina, Iulia Timoşenko, ce ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi este încarcerată din august 2011, se află în greva foamei din 20 aprilie pentru a protesta faţă de violenţele din închisoare.

Procedura de ieşire din greva foamei va dura între zece zile şi două săptămâni, după care va putea începe tratamentul fostului premier, care are probleme la coloană.

Iulia Timoşenko, 51 de ani, a acceptat să fie transferată la spitalul public din Harkov, cu condiţia să fie tratată de acest medic german.

"Medicul Harms a văzut-o pe mama mea şi a transmis raportul medicilor germani care au recomandat începerea de urgenţă a tratamentului deoarece există riscul invalidităţii", a spus fiica Iuliei Timoşenko.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite