Iulia Timoşenko depune armele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko (foto), a anunţat, ieri, în faţa justiţiei, că îşi retrage recursul depus cu scopul invalidării victoriei la alegerile prezidenţiale a rivalului său prorus Viktor Ianukovici, denunţând „imposibilitatea de a-şi apăra drepturile“ şi sugerând că abandonează orice tentativă de contestare a scrutinului.

 „Nu vedem niciun sens de a continua examinarea acestui caz. În acest context, îmi retrag acţiunea în instanţă", a declarat Timoşenko în faţa judecătorilor care examinau acest recurs şi care au ieşit apoi din sală pentru a lua o decizie.

Iulia Timoşenko a depus marţi, personal, un recurs în justiţie care avea ca scop invalidarea rezultatului alegerilor prezidenţiale câştigate de rivalul său prorus, Viktor Ianukovici, în cel de-al doilea tur, de la 7 februarie.

Pe de altă parte, Partidul Regiunilor, condus de Ianukovici, a înregistrat vineri, în Parlament, un proiect de moţiune de cenzură împotriva premierului Iulia Timoşenko.

Pentru a demite Guvernul, tabăra lui Ianukovici are nevoie de minimum 226 de voturi, necesare pentru a trece moţiunea de cenzură. Pentru acest lucru, Ianukovici ar trebui să obţină sprijinul unor deputaţi din mişcarea preşedintelui în exerciţiu, Viktor Iuşcenko, sau din Blocul Iulia Timoşenko.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite