Italienii îi dau înapoi cartea lui Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Doi ani de guvernare“, semnat „Silvio Berlusconi“, va ajunge în casele conaţionalilor săi, trimis prin poştă de autorităţi. Mulţi dintre destinatari au decis să-i returneze „opera“ premierului sau să recicleze hârtia pe care a fost tipărită. Protestele încing reţeaua Facebook.

Aflat în plin scandal mediatic legat de recentele mărturisiri incendiare ale unei alte tinere „protejate", Silvio Berlusconi are de înfruntat acum o altă situaţie stânjenitoare: posibilitatea de a-şi vedea returnate, pe capete, cărţile pe care autorităţile intenţionează să le trimită în casele a mii şi mii de italieni.

Este vorba de un volum („Doi ani de guvernare") în care sunt expuse metodic ceea ce se consideră a fi cele mai semnificative realizări ale Cabinetului Berlusconi.

Numai că acestă propagandă guvernamentală mascată nu este pe placul „destinatarilor" care sunt de părere că ea reprezintă „o insultă la adresa inteligenţei noastre, dar şi la adresa buzunarelor noastre", după cum sună unele comentarii de pe web. Într-adevăr, italienii se întreabă, pe bună dreptate, cine suportă cheltuielile de expediţie a zecilor de mii de volume.

Respingere legală

Drept urmare, pe reţeaua Facebook a apărut un apel care-şi propune tocmai blocarea iniţiativei guvernamentale. Apelul îi invită pe italieni să trimită pe adresa de mail a Guvernului următorul mesaj:

„Referitor la anunţul Preşedintelui Consiliului de miniştri Silvio Berlusconi de a trimite fiecărei familii de italieni cartea numită «Doi ani de guvernare» îmi permit să vă comunic că nu vreau să o primesc, fiind un drept al meu de a o refuza, în conformitate cu Decretul nr.196 din 30 iunie 2003".

Mai departe, Cabinetul Berlusconi este rugat ca banii economisiţi cu (ne)expedierea cărţii să fie donaţi Ministerului Sănătăţii.

Demers ecologic

O altă propunere ce se bucură de adeziunea multor italieni este organizarea unei colecte la nivel naţional, în toate marile oraşe, prin care cărţile primite vrând-nevrând să fie retrimise la centrele de reciclare a hârtiei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite