Italienii din America, în mare sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama şi ministrul italian de Externe, Franco Frattini, au salutat comunitatea italo-americană

Columbus Day este una dintre sărbătorile naţionale ale americanilor, mai precis, ale italienilor care trăiesc de generaţii întregi pe teritoriul SUA. Aniversarea de acum are o semnificaţie specială pentru italo-americani, întrucât anul acesta Italia şi-a sărbătorit 150 de ani de la unificare.

„Cristofor Columb a dat naştere unei mândre tradiţii de italieni care au traversat Atlanticul până să ajungă la noi. Astăzi, noi le recunoaştem influenţa de netăgăduit şi de neşters asupra ţării noastre şi sărbătorim modul extraordinar în care au modelat experianţa americană", a spus Obama astăzi cu ocazia startului celebrărilor din toate oraşele americane unde trăiesc şi italieni. Ambasadorul Italiei în SUA a citi apoi şi mesajul trimis cu această ocazie de Franco Frattini, ministrul italian de Externe.

În fiecare an, pentru Columbus Day se pune în mişcare toată maşina organizatoare a italo-americanilor, ce cupinde toate ambasadele şi consulatele italiene. Potrivit ultimului recensământ din 2010, cetăţenii americani care se declară de origine italiană sunt peste 18 milioane, cu două milioane mai mult faţă de acum 10 ani.

Mâine, celebrările debutează cu marea paradă de pe Fifth Avenue şi cu depunerea unei coroane de flori la monumentul dedicat lui Cristofor Columb la Washington.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite