Italienii continuă amprentarea romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticile venite de la Bruxelles nu au niciun efect asupra autorităţilor de la Roma, depăşite de situaţie Ministrul de interne Roberto Maroni a declarat că amprentarea celor care trăiesc

Criticile venite de la Bruxelles nu au niciun efect asupra autorităţilor de la Roma, depăşite de situaţie

Ministrul de interne Roberto Maroni a declarat că amprentarea celor care trăiesc în taberele de nomazi din Italia va continua, indiferent de avertismentele UE.

"Iniţiativa italiană va continua şi va constitui o bună practică pentru zonele degradate şi va fi adoptată şi de alte ţări europene'', a declarat Roberto Maroni. De altfel, Prefectura Romei a anunţat ieri că va începe în următoarele 48 de ore recensământul care vizează cele circa 10.000 de persoane care trăiesc în taberele de nomazi din capitala italiană, la acţiune urmând să participe şi angajaţi ai Crucii Roşii.

Referindu-se la rezoluţia adoptată recent de Parlamentul European, prin care li se cerea autorităţilor italiene să nu preleveze amprentele digitale ale romilor, ministrul de interne a declarat că ea se bazează pe "acuzaţii false".

Mai mult, Maroni se simte "insultat" de cei care caracterizează măsurile guvernului de la Roma drept "discriminatorii şi rasiste". "Nu mai pot accepta, ca ministru, să fiu tratat în felul acesta pe baza unor acuzaţii false. De-acum înainte mă voi adresa justiţiei pentru orice defăimare la adresa mea", a ameninţat Maroni.

Barroso se lasă convins

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, se află de luni la Roma pentru a discuta cu autorităţile italiene controversata acţiune de amprentare care îi vizează mai ales pe cetăţenii de etnie romă, inclusiv pe copii.

După întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, Barroso a declarat că este convins de faptul că Italia este un "garant al securităţii, solidarităţii şi integrării".

Berlusconi îndeamnă la boicotul UE

Premierul Silvio Berlusconi şi-a îndemnat miniştrii să boicoteze reuniunile UE unde nu există documentaţie şi în limba italiană şi să părăsească şedinţele în care sunt obligaţi să vorbească în altă limbă decât cea maternă. UE are 23 de limbi oficiale, însă engleza, franceza şi germana sunt cele trei "limbi de lucru", folosite în activităţile curente ale instituţiilor comunitare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite