Italia inventează hoţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de presă din România au preluat ieri o ştire publicată de ANSA (agenţia naţională italiană), ce a fost reprodusă deopotrivă de numoroase ziare şi portaluri de ştiri din Peninsulă.

Ştirea se referea la „un hoţ român" ceva mai neîndemânatic, care, după ce a furat o geantă dintr-o maşină, „s-a ascuns, din greşeală, tocmai într-un sediu al Poliţiei municipale din Florenţa, crezând că este un oficiu poştal". După furt, „românul" fugise cu o bicicletă, fiind urmărit de proprietarii maşinii.

Evident, hoţul a încăput pe mâinile oamenilor legii şi acum, cel mai probabil, aşteaptă să fie condamnat. Ziarul „Adevărul" a încercat să ia urma bărbatului respectiv, pentru a afla detalii (neoferite de ANSA) referitoare la numele acestuia, la vârstă, la perioada de când se afla în Italia, amănunte care să ofere o imagine mai completă a întregii poveşti.

După numeroase telefoane la Poliţia municipală din Florenţa, la sediul agenţiei ANSA şi la Procuratură, „Adevărul" a aflat cu stupoare că, în realitate, tâlharul respectiv nu este de naţionalitate română, ci tunisiană. Apare astfel o întrebare legitimă referitoare la numărul real al românilor care comit acte de tâlhărie în Italia, dacă în Peninsulă o nouă „modă" pare să fie înghiţită pe nemestecate: aceea de a considera că (mai) toţi infractorii sunt români.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite