Italia ar putea să refuze împrumutul pentru Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia ar putea opta să nu participe la tranşa din septembrie a împrumutului pentru Grecia.

Creşterea costurilor de împrumut ale Italiei ar putea determina guvernul să nu participe la următoarea tranşă din finanţarea externă acordată de statele din zona euro Greciei. Împrumutul este programat pentru luna septembrie, informează Reuters din surse oficiale europene.

Guvernul italian a anunţat că va lua această decizie în septembrie dacă propriile costuri de împrumut vor depăşi dobânzile finanţării acordate Greciei. "Nu au luat încă o decizie", a declarat o sursă europeană apropiată discuţiilor.

Costurile de împrumut ale Italiei au crescut din cauza temerilor investitorilor pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro şi a impasul politic prin care trece SUA pe tema deficitului bugetar şi plafonului datoriei de stat.

Potrivit acordului de asistenţă externă pentru Grecia, o ţară din zona euro ale cărei costuri de împrumut sunt mai ridicate decât dobânda finanţării externe acordate Greciei poate să opteze să nu participe la una sau mai multe plăţi, sau să ceară compensaţie de la celelalte guverne participante pentru a nu ieşi în pierdere. În ambele cazuri, celalalte ţări din zona euro trebuie să acopere diferenţele.

Afla pe adevarul.it ce alte declaraţii au mai fost făcute referitoare la această problemă

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite