VIDEO Italia, zguduită de cutremure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic cutremur a afectat astăzi nordul Italiei. Seismul a avut magnitudinea 6, transmite Reuters. Bilanțul provizoriu este de opt morți.

UPDATE 16.36 La Finale Emilia, aşezare deja greu încercată de seismele precedente, a fost semnalată prezenţa militarilor. Numărul victimelor a crescut la 15, iar numărul sinistraţilor ar fi de circa 5.000.

UPDATE 15.30
Creşte numărul victimelor, potrivit cifrelor furnizate de Protecţia Civilă. În acest moment numărul victimelor ar fi de 13, dar mai sunt persoane sub dărâmături.

Numeroase localitaţi din provincia Modena au rămas fără curent sau gaz metan. Protecţia Civilă a început amenajarea mai multor tabere pentru sinistraţi. Potrivit adevarul.it, există o listă a hotelurilor din zonă care pun la dispoziţia sinsitraţilor camere gratis. Vezi aici lista.

UPDATE 14. 40
Un nou cutremur a avut loc în partea de nord est a Italiei. Seismul a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter și au fost înregistrate noi daune și victime.

UPDATE 14.30 Partida de fotbal din Italia şi Luxemurg, care trebuia să se desfăşoare în această seară la Parma a fost amânată. În ultimele 30 de minute au avut loc trei seisme de peste 5 grade Richter(13.21 ora Italiei). Epicentrele rămân la câteva zeci de kilometri nord de oraşul Bologna.

UPDATE 14.22 Un nou cutremur a avut loc la ora 13.01(ora Italiei) cu o magnitudine de 5,3 grade Richter. Inclusiv acesta a fost simţit într-o zonă destul de vastă., anunta adevarul.it

UPDATE 13.50 Bilanțul este de 10 morți, întrucât una dintre victime a putut fi resuscitată. Victima era unul dintre cei 10 muncitori peste care a căzut o baracă.

UPDATE 13.46 Cutremurul de azi dimineață a avut 40 de replici, dintre care cea mai puternică s-a înregistrat la 11.30 și a avut magnitudinea de 4 grade.

UPDATE 13.31 Un român a fost rănit în timpul cutremurului de azi. El se numește Laurentiu Danut Popa, de 44 de ani și a fost rănit la un picior însă este în afara oricărui pericol.

UPDATE 13.15. Numărul victimelor a ajuns la 11. Printre victime și doi preoți, potrivit Leggo.

UPDATE 13.03 Cutremurul cu magnitudinea de 5,8 produs marţi în apropiere de Modena, în zona de centru-nord a Italiei, a provocat moartea a cel puţin opt persoane, la nouă zile după un prim seism produs în aceeaşi regiune, au anunţat carabinierii, citaţi de agenţia Ansa, relatează AFP.

UPDATE 12.06 URLETE DE DISPERARE ÎNTR-O TABĂRĂ DE REFUGIAȚI Presa din Peninsulă a publicat imaginile surprinse într-o tabără de refugiați, victime ale cutremurului de pe 20 mai, care s-a petrecut în aceeași parte a Italiei. Click aici pentru VIDEO

UPDATE 12.00 BILANȚ PROVIZORIU Trei morți la Modena. Se pare că este vorba de niște muncitori care au rămas blocați într-o baracă. Alte două victime au fost înregistrate la Concordia și Nonantola. Potrivit Leggo, se pare că în Ostiglia s-a prăbușit o școală.

UPDATE 11.23 A doua victimă înregistrata este la San Felice, unde mai multe clădiri s-au prăbușit.Click aici pentru VIDEO

UPDATE 11.13 Presa din Peninsulă anunță că deocamdată a fost înregistrat doar un deces. Totodată, o parte din traficul feroviar din nordul Italiei a fost oprit.

UPDATE 10.58  „Cutremurul nu a fost foarte puternic, însă autoritățile italiene au declarat că în Modena, Bologna și la Novara au căzut câteva clădiri. Și la Veneția și Rovigo cutremurul a fost resimțit mai puternic și au fost evacuate școlile. În acele zone nu merg în prezent telefoanele mobile" a declarat pentru Adevarul.it un cetățean român care locuiește la aproximativ 30 de kilometri de Milano. DETALII AICI!

UPDATE 10.51: Epicentrul seismului a fost localizat în Emilia-Romagna, regiunea afectată în urmă cu zece zile de un cutremur în urma căruia s-au înregistrat șapte morţi şi mii de sinistraţi.

UPDATE 10.47: Seismul a fost resimţit în jurul orei locale 9.00 (10.00, ora României) în toată regiunea de centru-nord din Italia, de la Bolzano, lângă frontiera cu Austria, până la Milano, Bologna, dar şi în Toscana, la Florenţa şi Pisa, unde birourile publice au fost evacuate ca măsură de precauţie, transmite AFP.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Italia a fost afectată de un seism cu magnitudinea 5,9, care a lăsat în urmă șapte morți. Sute de clădiri au fost distruse sau avariate.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite