Umberto Bossi este anchetat pentru deturnare de fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia italiană a demarat o anchetă privind deturnarea de fonduri publice împotriva lui Umberto Bossi, fondatorul Ligii Nordului şi fost lider al mişcării populiste.

Umberto Bossi, aliat al fostului premier Silvio Berlusconi, este suspectat de fraudă pentru că ar fi utilizat în interes personal banii pe care Liga Nordului îi primise în scopuri electorale, transmite AFP, preluată de Mediafax.

Procurorul Edmondo Bruti Liberati a declarat că Bossi a fost înștiințat oficial cu privire la faptul că este anchetat, notează „The Washington Post".

Investigația îi vizează și pe cei doi fii ai lui Bossi, Riccardo şi Renzo, suspectaţi, la rândul lor, de folosirea banilor partidului în scopuri personale.

Sunt cercetați și fostul trezorier al formaţiunii xenofobe, Francesco Belsito, precum şi senatorul Piergiorgio Stiffoni.

Luna trecută, Bossi a demisionat de la conducerea Ligii Nordului, după izbucnirea scandalului legat de deturnarea de fonduri, însă a negat că ar fi folosit banii în scopuri personale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite