Italia: Fostul premier Silvio Berlusconi scapă de acuzațiile de evaziune fiscală în cazul Mediaset

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător din Roma a închis miercuri cazul în care fostul premier italian Silvio Berlusconi era acuzat de evaziune fiscală în cadrul companiei sale Mediaset. Motivul: faptele s-au prescris.

Judecătorul a stabilit că faptele din acest dosar cu privire la comercializarea unor drepturi de difuzare de filme printr-o filială a Mediaset întrunesc condiţiile pentru prescriere. Alte 11 persoane implicate în proces beneficiază, de asemenea, de închiderea cazului, relevă BBC.

Berlusconi, care a demisionat în noiembrie din funcţia de premier pe fondul crizei economice din Italia, este judecat în continuare în alte două procese. El este acuzat de întreţinerea unor raporturi sexuale contracost cu o prostituată minoră şi de implicare în publicarea unei înregistrări obţinute ilegal. Fostul premier neagă acuzaţiile în ambele procese, ca şi pe cele de evaziune fiscală.

Decizia de miercuri vizează comercializarea de drepturi de difuzare de filme prin Mediatrade, o filială a companiei Mediaset. Berlusconi, fiul său Pier Silvio şi alţi zece suspecţi au fost acuzaţi de o fraudă fiscală în valoare de milioane de euro, în 2003 şi 2004, când Mediatrade avea sediul în capitala italiană.

În pofida închiderii cazului de la Roma, Berlusconi, fiul său şi alţii sunt judecaţi, în continuare, într-un proces separat, dar sub acuzaţii similare la Milano, în nordul Italiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite