Israelul se confruntă cu cel mai crescut şomaj din ultimii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul şomerilor israelieni a atins, în iunie, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, femeile fiind cele mai afectate, a anunţat Serviciul israelian pentru Ocuparea Forţei de Muncă într-un raport publicat recent, conform AFP.

Israelul a înregistrat în iunie 2012, cel mai mare număr de şomeri din ultimii trei ani a anunţat Serviciul israelian pentru Ocuparea Forţei de Muncă într-un raport publicat miercuri, relatează AFP.


"16.084 de persoane au fost concediate în luna iunie. Acesta este cel mai mare număr de şomeri înregistraţi din luna iulie 2009 şi pînă în prezent". Serviciul precizează totodată că aceste concedieri au afectat 8.587 de femei şi 7.497 de bărbaţi.


"Rata şomajului în rândul populaţiei civile active este la 5,58% şi a continuat să crească de la începutul anului", se adaugă în raport.


În iulie, 118.762 de femei şi 88.229 de bărbaţi s-au înscris în căutarea unui loc de muncă la Serviciul pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit raportului.

Mulţi dintre ei sunt cadre universitare, cadre sau persoane calificate în domenii tehnice, comerciale sau servicii.

Luna trecută, Guvernul a pus în aplicare un plan de austeritate, care prevede o creştere de 1% a TVA, precum şi alte măsuri care ar putea afecta păturile cele mai sărace ale societăţii, pentru a face faţă unui deficit bugetar în creştere.

Veniturile fiscale au scăzut din cauza unei încetiniri a creşterii economice. Ele trebuiau să atingă în acest an 2,3%, faţă de 4,7% în 2011, potrivit previziunilor Băncii Hapoalim.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite