Israelul eliberează activiştii reţinuţi după atacul asupra "Flotilei libertăţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul se confruntă un val violent de critici din partea comunităţii internaţionale, dat fiind faptul că a continuat eliberarea activiştilor reţinuţi după raidul de luni asupa unui convoi de nave care se îndreaptă spre Fâşia Gaza, relatează CNN.

Până miercuri după-amiază, 449 cetăţeni străini de diferite naţionalităţi vor fi deportaţi, potrivit autorităţilor israeliene.

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a declarat că 380 cetăţeni turci au fost trimişi acasă miercuri. Grecia a trimis un avion pentru a transporta 38 de cetăţeni greci înapoi la Atena, a adăugat guvernul israelian.

Autobuze cu 123 activişti din "Flotila libertăţii" au sosit în Iordania miercuri. Grupul a inclus 30 iordanieni şi 93 de persoane din alte  12 ţări, inclusiv Bahrein, Pakistan, Kuweit, Maroc, Algeria, Oman, Indonezia, Yemen, Malaezia, Mauritania, Azerbaidjan, şi Siria.

Toţi activiştii, care au totalizat aproximativ 600, vor fi eliberaţi joi cel mai târziu, potrivit Israelului.

Operaţiunea militară israeliană, soldată cu cel puţin nouă morţi, a fost puternic criticată de multe state din cadrul comunităţii internaţionalăe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite