Israelul este pregătit să invadeze Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raidurile şi incursiunilor forţelor Tzahal de la sfârşitul săptămânii trecute în Gaza au făcut peste 60 de morţi în rândul palestinienilor, ceea ce i-a adus Israelului mai multe mesaje

Raidurile şi incursiunilor forţelor Tzahal de la sfârşitul săptămânii trecute în Gaza au făcut peste 60 de morţi în rândul palestinienilor, ceea ce i-a adus Israelului mai multe mesaje de condamnare din partea comunităţii internaţionale.

Printre acestea se află cel al Franţei, care subliniază că acţiunea israeliană "ameninţă stabilitatea zonei", şi al Consiliului de cooperare al ţărilor din Golf. Totuşi, premierul israelian, Ehud Olmert, a declarat ieri că ofensiva în Fâşia Gaza se va desfăşura în continuare şi că "Israelul are dreptul la autoapărare, continuându-şi misiunea împotriva organizaţiilor teroriste".

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a declarat într-un interviu acordat postului naţional de radio că "ipoteza unei ofensive terestre în Fâşia Gaza este reală şi concretă". Despre raidurile israeliene ce fac parte din operaţiunea "Iarna caldă", presa internaţională a scris că sunt cele mai violente din 2000 încoace.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, aviaţia israeliană a bombardat birourile şefului Hamas, Ismail Haniyeh, după ce grupuri armate palestiniene au lansat 50 de rachete Grad în sudul Israelului, rănind mai multe persoane, printre care doi copii, în oraşul Ashkelon.

Cotidianul italian "La Stampa" scrie că principalele obiective ale operaţiunilor militare israeliene sunt descoperirea platformelor subterane de lansare a rachetelor, distrugerea depozitelor de aruncătoare de grenade sosite, potrivit aceleiaşi surse, din Egipt şi eliminarea "experţilor în terorism" antrenaţi în taberele organizaţiei Hezbollah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite