Israelul, pregătit să intercepteze rachetele balistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul nu are de gând să atace Iranul, a declarat generalul de brigadă Avi Benayahu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la

Israelul nu are de gând să atace Iranul, a declarat generalul de brigadă Avi Benayahu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bucureşti, dezminţind zvonurile care au circulat în ultimul timp în mass-media.

Pe de altă parte, oficialul a declarat că ţara sa este "încercuită" de ideologie, know-how, bani, arme şi tehnologie, toate provenind din Iran.

"Dacă, altădată, principalul product de export al Teheranului era petrolul, acum putem spune că este ideologia", a subliniat Avi Benayahu, adăugând că Iranul şi-a format o armată puternică, dotată cu tehnologie avansată.

"Nu construieşti o astfel de armată pentru paradă, ea reprezintă o ameninţare pentru întreaga regiune", a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. El a mai precizat că în faţa acestor ameninţări care pot veni de oriunde, "pe cale aeriană, terestră sau maritimă", Israelul se pregăteşte cum se cuvine, dar speră că nu va fi nevoit să folosească forţa militară de care dispune.

El a mai afirmat că Israelul, în colaborare cu SUA, lucrează la un sistem de interceptare a rachetelor balistice cu rază scurtă de acţiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite