Israelul acuză Iranul de atacuri asupra ambasadelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul israelian al Afacerilor Externe a confirmat luni două atentate care au vizat personalul ambasadelor sale în India şi în Georgia, menţionând că cel puţin o persoană a fost rănită la New Delhi, relatează AFP. Premierul Benjamin Natanyahu a dat vina pe Iran pentru aceste atacuri.

"Au avut loc incidente în cursul cărora personalul ambasadei a fost vizat la New Delhi şi la Tbilisi", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Yigal Palmor, precizând că cel puţin un israelian a fost "rănit în explozia unei maşini la New Delhi".

"Un israelian a fost rănit în explozie şi condus la spital", a adăugat purtătorul de cuvânt. El a confirmat de asemenea informaţiile privind dezamorsarea unei încărcături explozive într-un autovehicul al ambasadei israeliene la Tbilisi, în Georgia.

O maşină a ambasadei Israelului în India a explodat luni la New Delhi, provocând rănirea a două persoane, însă cauzele deflagraţiei nu sunt cunoscute pentru moment, a anunţat anterior un purtător de cuvânt al poliţiei indiene. Două persoane au fost rănite în această explozie, a precizat Rajan Bhagat.

Ca şi poliţia indiană, purtătorul de cuvânt israelian nu a oferit detalii despre starea de sănătate a persoanei rănite în India.

"Examinăm cele două incidente şi cooperăm cu forţele de securitate locale", a precizat el.

Maşina vizată de explozie la New Delhi era staţionată pe strada ambasadei, într-un sector rezidenţial din centrul oraşului, şi a luat foc. Aceasta avea numere diplomatice, a precizat un poliţist de la faţa locului, Vinod Tokas.

La rândul său, Ministerul georgian de Interne a precizat că poliţia georgiană a dezamorsat luni o bombă descoperită în maşina unui angajat al ambasadei israeliene la Tbilisi.

"Un angajat al ambasadei israeliene a descoperit un presupus dispozitiv exploziv în maşina sa şi a chemat poliţia", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Şota Utiaşvili, precizând că dispozitivul a fost "neutralizat".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite