Israel speră ca zidul din Gaza să fie gata până la sfârşitul anului - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre zidul din Gaza, anularea restricţiei vizelor în Libia şi alarmă falsă cu bombă pe un vas de croazieră. Printre alte subiecte, Papa respinge "bârfele mărunte" privind implicarea în abuzurile sexuale, iar rudele marinarilor dispăruţi în apele Coreei de Nord dau vina pe nava uzată.

Israel speră ca zidul din Gaza să fie gata până la sfârşitul anului

Israel şi-a manifestat speranţa ca zidul subteran pe care Egip îl construieşte de-a lungul graniţei sale cu Fâşia Gaza, să fie finalizat până la sfârşitul anului, transmite Washington Post. "Acest proiect, ce implică ridicarea unei bariere de oţel de 20 de metri în subteran, precum şi un sistem de securitate, ar trebui să împiedice contrabanda", a declarat un oficial israelian, referindu-se la graniţa dintre Gaza şi Egipt. Israel a făcut presiuni asupra Egiptului pentru a pune capăt contrabandei, prin care le este furnizată palestinienilor atât muniţie, cât şi bunuri de bază ce lipsesc în Gaza, din cauza blocadei israeliene la restul de frontieră.

Libia a renunţat la restricţia vizelor

Libia a ridicat restricţia privind acordarea de vize pentru 25 de ţări europene, punând capăt crizei provocate de decizia Elveţiei de a interzice unor personalităţi libiene intrarea în spaţiul Schengen. Interdicţia libiană a fost emisă în februarie şi a stârnit îngrijorarea în special în statele europene cu investiţii petroliere în ţară, potrivit AP. Interdicţia a venit ca o consecinţă a unei dispute din 2008, când autorităţile elveţiene l-au arestat pe unul dintre fiii preşedintelui libian Muammar Gaddafi şi pe soţia sa, ca urmare a plângerii depuse de doi angajaţi, pentru rele tratamente.

Rudele marinarilor dispăruţi în apele Coreei de Nord dau vina pe nava uzată

Rudele furioase ale celor 46 de membri ai echipajului de pe o navă de patrulare a armatei, ce s-a scufundat în urma unei explozii inexplicabile în Sudul Coreei, au criticat guvernul pentru lipsa rezultatelor, după ce exhipele de salvare nu au mai găsit niciun supravieţuitor. De la salvarea iniţială a 58 de marinari, nimeni nu a mai fost găsit. Unele rude au spus că marinarii salvaţi au descris nava ca fiind veche şi neetanşă, potrivit The Guardian.

Alarmă falsă cu bombă pe un vas de croazieră

Plecarea unui vas de croazieră din Florida a fost amânată pentru câteva ore, după ce autorităţile a căutat la bordul navei şi a arestat un pasager beat, care a lansat o falsă alarmă cu bombă. Bărbatul arestat a fost auzind spunând: "Noi suntem Jihad-ul. Veniţi pe punte să vedeţi bomba ce urmează să explodeze". El riscă până la 15 ani de închisoare, informează Reuters.

Papa respinge "bârfele mărunte" privind implicarea în abuzurile sexuale

Papa Benedict, confruntat cu cea mai gravă criză din timpul mandatului său, ca urmare a scandalului sexual din cadrul bisericii catolice, a declarat astăzi că nu se va lăsa intimidat de "bârfele mărunte", potrivit cărora, nu a luat nicio măsură pentru eradicarea pedofiliei. Papa este acuzat că a permis unui preot german, ce urma terapie pentru pedofilie, să se întoarcă în sânul bisericii, în timp ce el era arhiepiscopul Munchenului. Iar un alt caz face referire la anii 1990, când adjunctul său a oprit un proces intentat de biserică împotriva unui preot acuzat de abuz sexual asupra unor băieţi surzi, potrivit The Guardian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite