Islamistul radical Abu Hamza urmează să compară sâmbătă în faţa unui magistrat din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Islamistul radical Abu Hamza urmează să compară sâmbătă în faţa unui magistrat din New York, înainte de a fi pus oficial sub acuzare marţi, au anunţat serviciile procurorului din New York, confirmând sosirea lui în Statele Unite, după extrădarea din Marea Britanie, relatează AFP.

Alţi doi dintre cei patru bărbaţi extrădaţi cu el, Adel Abdul Bary şi Khaled Al- Fawwaz vor fi puşi sub acuzare oficial sâmbătă la New York, potrivit sursei citate. Ceilalţi doi bărbaţi extrădaţi ar urma să compară tot sâmbătă, la Connecticut.

Abu Hamza este urmărit în Statele Unite pentru că a înfiinţat o tabără de antrenament pentru activişti islamişti, după modelul Al-Qaida, în Oregon şi pentru implicarea sa în luarea de ostatici din Yemen din 1998.
Abu Hamza s-a remarcat în anii '90 prin predicile pe care le-a susţinut în moscheea din Finsbury Park în nordul Londrei. El a petrecut opt ani într-o închisoare din Marea Britanie după ce a fost declarat vinovat pentru incitare la ură.

Ceilalţi suspecţi sunt Khaled Al-Fawwaz, Syed Tahla Ahsan, Adel Abdul Bary şi Babar Ahmad. Ahmad şi Ahsan, amândoi cetăţeni britanici descrişi drept experţi în informatică, sunt acuzaţi că au administrat site-uri de Internet ce susţineau cauza insurecţiilor cecene şi afgane.

Fawwaz şi Bary sunt amândoi inculpaţi în Statele Unite pentru presupusa lor implicare în atentatele cu bombă împotriva ambasadelor americane din Africa de Est în 1998, soldate cu sute de morţi. Ei sunt suspectaţi, de asemenea, că au lucrat pentru biroul de presă al Al-Qaida din Londra în anii '90.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite