Islamistul originar din Bangladesh arestat la New York plănuise asasinarea lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul originar din Bangladesh arestat pentru că ar fi încercat să comită un atentat în faţa sediului Rezervelor Federale americane, la New York, intenţionase iniţial să îl asasineze pe preşedintele Barack Obama, anunţă surse din cadrul anchetei citate de site-ul de ştiri Newsday.com.

Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis, în vârstă de 21 de ani, originar din Bangladesh, a fost arestat la New York în cadrul unui flagrant organizat de FBI. Conform anchetatorilor, el încerca să comită un atentat cu bombă la sediul Rezervelor Federale, în apropierea complexului World Trade Center din New York.

Dar, potrivit unor surse din cadrul anchetei, planul iniţial al islamistului era asasinarea preşedintelui Barack Obama.

Procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch, a precizat într-un comunicat că tânărul a ajuns în Statele Unite în ianuarie 2012, în scopul de a comite un atentat. Bărbatul este suspectat de legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida şi ar fi încercat să înfiinţeze o celulă teroristă în Statele Unite.

În tentativa de a recruta islamişti care să îl ajute la comiterea atentatului, tânărul a luat legătura, fără să ştie, cu un agent FBI sub acoperire. În declaraţia scrisă, Nafis avertiza că intenţiona să revendice atentatul în numele Al-Qaida, precizând că vrea să "distrugă America" şi că modalitatea cea mai eficientă pentru a face acest lucru este lovirea economiei americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite