Iranul "nu acordă niciun fel de atenţie" ameninţărilor cu atacuri israeliene asupra instalaţiilor sale nucleare, a declarat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Naţiunea iraniană nu acordă niciun fel de atenţie sioniştilor inculţi care o ameninţă", a declarat acesta expatriaţilor iranieni,în cadrul unei intervenţii în faţa compatrioţilor săi înainte de Adunarea generală a ONU, relatează AFP.

"Iranienii sunt pregătiţi să se apere şi nu cred că ameninţările (israeliene) au o importanţă fundamentală", a mai declarat Ahmadinejad în cadrul unei reuniuni la care au asistat şi jurnalişti.

Preşedintele iranian a reafirmat apoi că sancţiunile occidentale afectează mai degrabă economia europeană în loc de cea a statului său şi a negat că Teheranul încearcă să obţină bomba nucleară.

Occidentul şi Israelul suspectează Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil. Iranul afirmă că programul său de îmbogăţire a uraniului vizează doar producerea de energie şi izotopi medicali.

Iranul, vizat de mai multe serii de sancţiuni, şi marile puteri sunt angajaţi de mai mulţi ani într-un proces foarte dificil de discuţii ce caută obţinerea unei soluţii diplomatice la aceste diferende.

Însă ultima reuniune de la sfârşitul lunii iunie la Moscova între negociatorii iranieni şi cei ai celor şase mari puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania) s-a încheiat cu un blocaj.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite