Iranul zguduit de două cutremure puternice: Zeci de oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 400 au fost rănite în cele două seisme cu magnitudinea de 6.2, respectiv 6, produse sâmbătă în apropierea oraşului iranian Tabriz..

UPDATE 22:30 Bilanț oficial: un număr de 153 de persoane au fost ucise, iar alte 700 rănite în cele două importante seisme care au lovit regiunea Tabriz din nord-vestul Iranului, a făcut cunoscut adjunctul ministrului de interne, Hassan Ghadami, citat de agenţia Fars, relatează AFP.

Două cutremure, cu o magnitudine de 6,2 şi, respectiv, 6, al căror epicentru s-a aflat la aproximativ 60 de kilometri de Tabriz şi la aproximativ zece kilometri adâncime, s-au înregistrat în această regiune la ora locală 16.53 (15.23, ora României) şi, respectiv, 17.04 (15.34, ora României).

Oraşele Tabriz, Ardebil, Ahar, Varzeghan, Mehraban şi Heris, dar şi numeroase sate au fost afectate de către cele două cutremure şi de numeroase replici care au urmat.

Iranul este situat deasupra mai multor falii seismice importante şi a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare. În cel mai sângeros cutremur înregistrat în această ţară în ultima perioadă au murit 31.000 de persoane, reprezentând aproape un sfert din populaţie, în oraşul Bam (sud), în decembrie 2003.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite