Iranul ar putea renunţa la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţat cu noi sancţiuni economice, Iranul a lansat cea mai dură ofensivă de până acum împotriva internetului, potrivit "Wall Street Journal".

Localurile care oferă şi servicii de internet au fost anunţate că au la dispoziţie 15 zile pentru a-şi instala camere de securitate şi a începe să colecteze informaţii despre utilizatori.

Multe site-uri sunt blocate, iar iranienii ar putea descoperi în curând că internetul, aşa cum îl ştiu ei, nu mai există. Teheranul pregăteşte un intranet naţional pentru a înlocui internetul, considerat a fi sub influenţa Occidentului.

Mass-media de stat a scris că o astfel de reţea a fost deja testată, iar acest lucru ar putea fi cauza pentru care viteza internetului a scăzut. Potrivit informaţiilor, intranetul iranian ar putea fi lansat în câteva săptămâni.

Teheranul şi-a accentuat criticile împotriva Occidentului ca răspuns la embargoul impus de Uniunuea Europeană asupra petrolului iranian, potrivit "New York Times".

Acţiunile unor ţări "brutale" sunt echivalente cu "un război economic", au spus oficialii iranieni. Iranul, "cu ajutorul divinităţii", a fost mereu pregătit să răspundă unor astfel de acţiuni ostile şi nu suntem îngrijoraţi deloc privind sancţiunile", a declarat reporterilor ministrul de Externe al ţării.

El a adăugat că Iranul este gata să redeschidă discuţiile privind programul nuclear, un gest pe care miniştrii ţărilor UE îl privesc drept o încercare de a câştiga timp.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite