Irakul vrea dezgheţarea relaţiilor SUA-Siria-Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul irakian l-a invitat ieri pe preşedintele ales al SUA, Barack Obama,  împreună cu viitoarea sa administraţie, să dialogheze cu Iran şi Siria "pentru a rezolva problemele excepţionale care afectează stabilitatea" în Orientul Mijlociu, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Fără acest dialog între Irak şi vecinii săi, între SUA şi regiune, cred că problemele între Irak şi vecinii săi nu vor fi rezolvate", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului irakian, Ali Al-Dabbagh insistă intr-un comunicat difuzat după o conferinţă internaţională la Washington.

Al-Dabbagh a adăugat că "a sosit timpul pentru o nouă politică respectată de toate ţările şi bazată pe principiile neamestecului în problemele interne ale statelor, pe respectarea dreptului internaţional, pe nerecurgerea la forţă sau la ameninţare".

Demersul Irakului vine după ce Barack Obama a pledat duminică pentru o diplomaţie fermă, dar directă cu Iranul, promiţând "o serie de morcovi şi bastoane" acestei ţări cu care SUA nu au mai avut relaţii diplomatice din 1980.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite