Invazie de foşti premieri în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif s-a întors ieri în Pakistan, după opt ani de exil, urmând exemplul mult mai cunoscutei Benazir Butto. "M-am întors pentru a juca propriul meu rol

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif s-a întors ieri în Pakistan, după opt ani de exil, urmând exemplul mult mai cunoscutei Benazir Butto.

"M-am întors pentru a juca propriul meu rol şi pentru a depune eforturi în direcţia îndepărtării ţării de la dictatură", a declarat Sharif pentru BBC. Fostul premier s-a întors în Pakistan la timp pentru a se putea înscrie pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale din ianuarie. El a mai încercat odată să revină acasă, în septembrie, însă nu i s-a permis şi fost deportat în Arabia Saudită.

Comentatorii privesc cu îngrijorare situaţia din Pakistan şi prevăd noi confruntări violente între susţinătorii opoziţiei şi forţele guvernamentale ale preşedintelui Pervez Musharraf. Sâmbătă seara, mii de simpatizanţi ai lui Nawaz Sharif au ieşit pe străzi pentru a sărbători iminenta întoarcere a acestuia, însă informaţii neconfirmate încă de autorităţile de la Islamabad arată că o mare parte dintre ei au fost arestaţi de poliţie.

El a fost "aşteptat" la aeroport de sute de poliţişti care primiseră ordin să preîntâmpine orice fel de manifestaţie de simpatie, dar şi de aproximativ 2.000 de persoane al căror slogan preferat a fost "Leul s-a întors acasă".

Sharif se întoarce în Pakistan într-un moment de criză, generat de preşedintele Pervez Musharraf care a instaurat starea de urgenţă, fapt ce ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc pe 8 ianuarie 2008. Liderii opoziţiei democratice, printre care se află şi fostul premier Benazir Bhutto, iau în calcul inclusiv posibilitatea de a boicota alegerile. (George Daniel Rîpă)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite