Interviurile lui Sarkozy, trucate de Palatul Elys

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scuzele exprimate de preşedintele francez pentru insultele proferate, la sfârşitul săptămânii trecute, la Salonul Agriculturii, au fost inserate, de fapt, de Palatul Elysee în interviul

Scuzele exprimate de preşedintele francez pentru insultele proferate, la sfârşitul săptămânii trecute, la Salonul Agriculturii, au fost inserate, de fapt, de Palatul Elysee în interviul acordat de Sarkozy acum două zile cotidianului "Le Parisien", susţine directorul acestuia, Dominique de Montvalon.

Potrivit lui Montvalon, interviul a fost trimis staffului prezidenţial pentru "confirmare", iar varianta publicată a fost cea "adăugită şi rectificată". Directorul cotidianului francez a promis însă că astăzi va da publicităţii interviul în forma sa brută, necorectată.

Referitor la altercaţia pe care a avut-o cu vizitatorul căruia i-a spus: "Dispari, idiotule", Sarkozy ar fi declarat, în interviu, că "ar fi fost mai bine să nu îi răspundă". În realitate, această frază nu a fost pronunţată de preşedintele francez, ci a fost adăugată de stafful acestuia, susţine acelaşi Montvalon.

Replici sărite şi adăugate


În varianta originală, răspunsul lui Sarkozy ar fi sunat aşa: "Este dificil, chiar şi atunci când eşti preşedinte, să nu răspunzi unei insulte. Am, fără îndoială, şi defecte, şi calităţi. Dar asta nu înseamnă că, dacă eşti preşedinte, ai devenit cineva pe care să-l calci în picioare".

În varianta "îmbunătăţită" de Elysee, ultima frază nu apare, locul ei fiind luat de consideraţia "de altfel, ar fi fost mai bine să nu îi răspund". Temperamentul vulcanic al şefului statului francez a provocat, nu o dată, situaţii stânjenitoare în care a fost implicată şi presa.

Un exemplu cunoscut în Franţa în acest sens îl constituie "ieşirea" lui Sarkozy, în direct, pe postul de radio naţional, pe când era ministru de finanţe. Aşteptând să i se ia un interviu şi ascultând radiojurnalul, iritat de o ştire şi fără să stea pe gânduri, Sarko a dat buzna în cabina de emisie şi a început să vocifereze "în direct", spre stupefacţia celor prezenţi. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite