Insulte la adresa preşedintelui UE: "Ai carisma unei zdrenţe şi aspectul unui funcţionar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului European, Herman Van Rompuy a fost ţinta unor replici dure din partea unui deputat britanic eurosceptic, care au şocat Parlamentul European, informează Reuters.

Nigel Farage, "copilul teribil" al Partidului Independenţei Regatului Unit, a lansat o serie de atacuri dure la adresa belgianului ales de 27 de lideri europeni. Referindu-se la discursul de 15 minute, Farage i-a spus lui Van Rompuy că are carisma unei "zdrenţe ude" şi aspectul "unui funcţionar de bancă".

"Nu am auzit niciodată de tine! Nimeni din Europa nu a auzit vreodată de tine", a continuat Farage.

"Când UE şi-a numit primul preşedinte, în noiembrie, se spera să fie vorba despre o figură globală gigantică şi un lider politic pentru 500 de milioane de persoane, care să merite un salariu mai mare decât al Preşedintelui Barack Obama. Dar mi-e teamă că ne-am ales cu tine", a spus politicianul, privindu-l fix în ochi pe fostul premier belgian, în vârstă de 62 de ani. 

"Nu vreau să fiu nepoliticos, dar, ştiţi, aveţi carisma unei zdrenţe ude şi aspectul unui funcţionar de bancă! Asta e democraţia europeană? Se pare că dispreţuiţi şi conceptul existenţei statelor naţionale. Poate pentru că veniţi din Belgia care, desigur, cam e o non-ţară", a continuat Farage.

Atacurile lui nu au rămas fără reacţii, preşedintele Parlamentului, Jerzy Buzek, atrăgându-i atenţia că astfel de atacuri personale nu sunt tolerate.

Urmăreşte atacul lansat de Farage la adresa preşedintelui UE

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite