Insulă plutitoare fără taxe în coasta Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Thiel, miliardarul fondator al Paypal şi un adept al investiţiilor cu capital de risc, finanţează un plan de construcţie a unei insule plutitoare, care pare o utopie. Insula nu ar fi guvernată de legile niciunei ţări.

Iniţiatorul acestei idei este fostul inginer al Google, Patri Friedman. El a spus că insula, situată în apele internaţionale, va fi iniţial locuită de 270 de oameni, dar că ar putea ajunge să susţină milioane de oameni în final.

Structura va fi destul de departe de ţărm pentru a fi exceptată de la jurisdicţia americană privind taxele, reglementările, codurile de construcţii, obligaţiile de asistenţă socială şi restricţiile privind armele.

Birouri plutitoare

Proiectul va începe anul viitor prin construcţia mai multor birouri plutitoare în largul coastei oraşului San Francisco, scrie cotidianul britanic „The Telegraph". Instalarea unor aşezări permanente pe insulă este programată a avea loc în şapte ani. 

1,25 milioane de dolari, investiţii în proiect

Proiectele arhitecturale pentru această structură presupun o platformă mobilă, diesel, de 12.000 de tone, care poate fi conectată cu alte platforme.

Potrivit unor informaţii, Thiel a investit 1,25 milioane de dolari în acest proiect.  Am ajuns într-un punct destul de important în societate unde fie putem găsi un mod de a descoperi o frontieră, fie vom fi forţaţi să ne schimbăm noi înşine într-un mod care va fi foarte dificil", a declarat el pentru revista „Details".

Thiel nu e îngrijorat de reacţiile adverse ale autorităţilor. „Din moment ce ei nu cred că acest lucru este posibil, nici nu ne iau prea în serios. Şi nu vor încerca să oprească proiectul până când nu va fi prea târziu", a spus el. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite