Instituţiile culturale ruse, gestionate de oligarhi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus al culturii, Aleksandr Avdeev, a propus ca muzeele şi alte instituţii culturale din Rusia, care sunt finanţate în principal din bugetul de stat, să fie date spre gestiune

Ministrul rus al culturii, Aleksandr Avdeev, a propus ca muzeele şi alte instituţii culturale din Rusia, care sunt finanţate în principal din bugetul de stat, să fie date spre gestiune oligarhilor, aceştia putând să le susţină într-un mod mult mai satisfăcător din punct de vedere material decât statul, relatează Interfax.

"Ce ar fi să încredinţăm muzeele oamenilor bogaţi sau unor personalităţi publice cu mulţi bani? Să vedeţi atunci cât de repede se vor rezolva problemele financiare cu care aceste instituţii se confruntă!", le-a propus ministrul culturii deputaţilor, în cadrul unei interpelări în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

El a amintit că în domeniul sportului acest tip de gestiune funcţionează foarte bine, subliniind că aproape toate federaţiile de sport din Rusia îi au în spatele lor pe oligarhi, iar rezultatul e la vedere - mii de terenuri sportive moderne amenajate în întreaga ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite