Informații meteo de pe Marte, transmise de Curiosity

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robotul spațial Curiosity, care a ajuns pe Marte în urmă cu două săptămâni, a transmis că temperaturile pe această planetă sunt mai mari de zero grade, informeză NASA, citată de AFP.

Temperatura a fost înregistrată în craterul Gale, unde peisajul "seamănă cu cel din Arizona", după cum spun oamenii de știință.

"Este un moment important pentru știința mondială", spune John Grotzinger, de la Institutul Tehnologic din Califormia.

Oamenii de știință presupun că în zona craterului Gale a existat apă, în trecut, și că vechile formațiuni ale muntelui Sharp pot conține urme ale unor forme de viață.

Curiosity are chiar și un cont pe rețeaua de socializare Twitter,  unde își ține fanii la curent cu ultimele noutăți ale misiunii sale.

Imaginile transmise de rover au ajuns între  primele 10 cele mai vizionate și comentate imagini ale acestei săptămâni.

Lansat pe 26 noiembrie 2011, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, Curiosity, un dispozitiv de explorare spaţială de aproximativ o tonă este cel mai sofisticat trimis vreodată de oameni pe o altă planetă. Acesta a atins solul marţian acum două săptămâni, după ce a parcurs o distanţă de 570 de milioane de kilometri.

În cei doi ani de misiune, robotul Curiosity va încerca să afle dacă mediul marţian a fost propice vieţii microbiene în trecutul acestei planete.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite