Dezastrul aerian din Indonezia: Echipele de intervenție au găsit cel puțin 10 cadavre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 10 trupuri neînsuflețite au fost găsite astăzi în apropierea zonei în care un avion rusesc de tip Superjet-100 s-a prăbușit, miercuri, în timpul unui zbor demonstrativ în Indonezia. Pe de altă parte, autoritățile indoneziene spun că ancheta privind dezastrul aerian ar putea dura mai bine de un an.

Echipele de căutare au găsit cel puțin 10 cadavre în apropierea locului în care avionul de fabricație rusească s-a izbit de un vulcan inactiv, notează Associated Press.

Dezastrul aerian a avut loc miercuri, în timpul unui zbor demonstrativ. La bordul avionului se aflau 45 de persoane, printre care reprezentanți ai unor companii aeriene și jurnaliști.

Autoritățile se tem că toți cei aflați la bord au încetat de viață.

Aparatul de zbor de tip Superjet-100 este primul model nou de avion de pasageri fabricat în Rusia de la destrămarea Uniunii Sovietice, în urmă cu două decenii.

Rușii sperau că fabricarea acestuia va duce la revitalizarea industriei aerospațiale a țării.

Tragedia aviatică, survenită la 21 de minute de la decolarea de pe un aeroport din Jakarta, s-a petrecut chiar în ziua în care la Moscova a avut loc Parada de Ziua Victoriei, o demonstrație de forță a Rusiei demnă de Uniunea Sovietică, după cum au comentat agențiile internaționale de presă.

Potrivit RIA Novosti, autoritățile din Indonezia au afirmat că ancheta privind cauzele accidentului ar putea dura până la 15 luni.

Probele sunt dificil de strâns din cauza accesului greoi în zona în care s-a produs accidentul.

Ieri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că experții sunt de părere că tragedia aviatică ar fi avut drept cauză eroarea umană.

Rogozin a insistat asupra faptului că avionul de tip Superjet-100, produs de grupul Suhoi, are „un viitor strălucit", în ciuda accidentului ce a avut loc în cursul zborului demonstrativ.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite