Indignaţii şi falsa revoluţie: Reprezintă această grupare o revoluţie autentică, sau doar răbufnirile frustrate ale susţinătorilor statului asistenţial?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul crizei economice fără sfârşit şi a iminentei prăbuşiri monetare, Spania se confruntă cu valuri de proteste fără precedent din partea unei grupări autointitulată „Los Indignados”.

 Indignaţii reprezintă un grup amorf de cetăţeni spanioli, în special, tineri, dar nu numai, născut ca reacţie la ineficienţa programelor economice ale cabinetului guvernamental. Chiar dacă nu au o doctrină politică comună şi nu împărtăşesc aceleaşi viziuni economice, „indignaţii” provin din medii sociale defavorizate şi sunt uniţi de idealul democraţiei cu o mai mare implicare a cetăţeanului în viaţa politică. Indignaţii consideră că democraţia participativă, fundamentată în comunitarism (filosofia binelui comun), reprezintă singura cale prin care poate fi depăşită atât criza economică globală, cât şi criza socială prin care trece Europa.

Intră aici şi spune şi tu: crezi că această grupare  reprezintă o revoluţie autentică, sau doar răbufnirile reacţionare şi frustrate ale susţinătorilor statului asistenţial?

Spune si tu
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite