Indiana, primul stat care permite cetăţenilor să tragă în poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din statul american Indiana sunt scandalizaţi din cauza unei legi noi care permite cetăţenilor să folosească arme mortale împotriva funcţionarilor publici, inclusiv poliţişti, care intră ilegal în casa lor. Legea a fost semnată de guvernatorul republican Mitch Daniels în martie.

Prima de acest fel în SUA, legea a fost adoptată după ce Curtea Supremă „a mers prea departe" într-una din deciziile sale, anul trecut, după cum afirmă susţinătorii ei. În acel caz, un om a atacat un ofiţer de poliţie care fusese chemat la un incident de violenţă domestică. Curtea a decretat că „nu există niciun drept ca un cetăşean să se opună unei intrări ilegale în casa sa de către poliţie".

Asociaţia Naţională a Mitralierelor a făcut lobby pentru noua lege, susţinând că decizia curţii nu a făcut decât să legalizeze abuzurile poliţiei.

Tim Downs, preşedintele Ordinului Fraternal al Poliţiei din Statul Indiana, care s-a opus legii, spune că ea poate crea posibilitatea ca oamenii care sunt sub influenţa alcoolului sau a emoţiilor puternice să deschidă focul asupra poliţiştilor aflaţi la domiciliile lor.
„Este o reţetă pentru dezastru. Pune o recompensă pe capul nostru", a declarat el pentru Bloomberg.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite