Pană de curent majoră: 600 de milioane de indieni stau pe întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de zece la sută din populaţia lumii s-a trezit fără energie electrică, după ce trei reţele electrice din India au cedat. Penele de curent au lăsat jumătate din populaţia Indiei în beznă pentru două zile consecutive, scrie Russia Today.

Penele de curent au început luni, când reţelele indiene de electricitate din nordul şi estul ţării au fost nefuncţionabile timp de mai multe ore. Electricieni au refăcut instalaţii electrice după câteva ore, însă infrastructura electrică a regiunii a continuat să fie supraîncărcată. Marţi, instalaţii electrice din nordul şi estul Indiei au cedat din nou, iar câteva ore mai târziu a picat şi reţeaua electrică din nord-estul ţării. Astfel, au rămas în beznă 600 de milioane de oameni.

Compania indiană de electricitate Powergrid Corp. a anunţat că face tot posibilul pentru a repune în funcţiune instalaţiile electrice din ţară. Până marţi seara, compania a reuşit să furnizeze din nou energie electrică în nord-estul ţării, dar şi în zonele bogate din New Delhi.

Este cea mai critică situaţia din ultimii zece ani, notează rt.com, întreruperile de energie electrică extinzându-se în est până la graniţa cu China, în nord până la munţii Himalaya, iar în vest până la deşertul Rajasthan, care delimitează India de Pakistan.

Se pare că reţeaua electrică indiană s-a supraîncărcat şi din cauza unui muson de intensitate redusă. Datorită musonului, temperaturile din India au crescut, iar cetăţenii au folosit mai mult aparatele de aer condiţionat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite