Incident la o centrală nucleară din Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de litri de apă uşor radioactivă s-au deversat luni în lacul Ontario, frontalier cu Statele Unite ale Americii, din cauza unui incident survenit la o centrală nucleară canadiană, au anunţat miercuri autorităţile.

"Acest eveniment este minor pe scara reglementării şi nu are decât nişte efecte neglijabile asupra mediului şi niciun impact asupra sănătăţii umane", a asigurat, într-un comunicat, Ontario Power, un important producător public de electricitate. "El nu are niciun efect asupra calităţii apei potabile", a mai subliniat grupul, proprietate a guvernului provincial din Ontario, citat de AFP.

Păstrând aceeaşi notă, Comisia canadiană însărcinată cu siguranţa nucleară a afirmat pe site-ul său că "riscul radiologic pentru mediu şi sănătatea umană este neglijabil". În total, 73.000 de litri de apă demineralizată (care conţine slabe urme de tritiu, un element radioactiv) au fost deversaţi accidental în lac din cauza unei probleme la una dintre pompe, a explicat Ontario Power.

Centrala Pickering, una dintre cele cinci care produc electricitate în Canada, este situată la 35 de kilometri est de Toronto, cel mai mare oraş al ţării, cu o populaţie de 2,6 milioane de locuitori.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite